Şizofreni Dernekleri Federasyonu

İyileşme Yolcuları Mola Süreniz Bitmiştir

 



 

Ruh Sağlığında İyileşme

Bilimsel ve Klinik Sorumlulukların Yeniden Şekillendirilmesi Kitabı Hakkında:

 

Şizofreni Dernekleri Federasyonu tarafından yayımlanan Ruh Sağlığında İyileşme kitabını duydunuz mu? Okumak ister misiniz? O halde sizi Mavi At Kafe Kültür ve Yaşam Ortamı'na davet ediyoruz. Bu kitabın tüm geliri şizofreni hastaları için çalışan Şizofreni Dernekleri Federasyonu'na aktarılıyor. 

Siz şu anda şizofreni ile hiç ilgisi olmayan bir birey olabilirsiniz. Şizofreni tedavisi gören bireylerin yaşadıklarından habersiz olabilirsiniz. Psikolog, psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanı da olmayabilirsiniz. Konudan uzak kalmak mı yoksa bir adım atarak ruh sağlığı konusunda farkındalık kazanmak mı istersiniz? Bu kitap ile hayatınızın değişeceği aklınızın ucundan geçmiyor olabilir. Bu kitabın sayfaları arasında ruh sağlığı sorunu yaşayan kişilerin umutsuzluklarını nasıl aştıklarından, umut etmelerinden, olumlu benlik algısı kazanmaya başladıkları anlardan, dayanıklılıktan ve yetkinleşmeden söz edildikçe iyileşme kavramına bakışınız değişecek. 

İyileşme kavramını sadece hastalık kavramıyla ilişkili olarak değerlendirirken bu kitapla beraber iyileşme kavramını hayatla beraber düşüneceksiniz. Her an her birimizin ruh sağlığında bir sorunla karşılaşabileceği olasılığına açıksanız bu kitapta o sorunların nasıl aşılabileceğine dair farklı yolculuklara çıkacaksınız. 

Size iyileşme garantisi veren bir kitap değil bu kitap. Pratik, bir çırpıda, beş dakikada iyileşme reçeteleri sunmuyor. Daha anlamlı, daha güçlü bir iz bırakıyor okuyanlarda. İyileşmek için emek, zaman, umut, dayanıklılık gerekir diyor. İyileşmek için akran desteğinin önemini vurguluyor. 

İyileşmenin doğrusal bir seyri olmadığını düşünürken buluyorsunuz kendinizi. Senelerdir bu işe kafa yoran uzmanlar için, hasta yakınları ve ruhsal sorun yaşayan kişiler için ve bu konudan uzak kalmak istemeyen, Mavi At'ın öyküsünü merak edenler için de eşine zor rastlayabileceğiniz bir kitap. Kitaba internetten ulaşmanız da mümkün ama yazımın başında olduğu gibi sizi şizofreni tedavisi gören bireylerin çalıştığı kafemize davet ediyorum. Ruh Sağlığında İyileşme kitabını Türkçeye kazandıran çeviri editörü Haldun Soygür'e Türkiye'de pek çok kişinin iyileşmeye bakışını değiştirdiği ve değiştireceği için çok teşekkür ediyorum. 

www.sizofrenifederasyonu.org

Mavi At Kafe Kültür ve Yaşam Ortamı: Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi 31/8 Beşevler

                                                                                                             Yasemin Şenyurt

                                                                                                     Kavakyeli Dergisi Sayı: 6

                                                                                         Kavaklıderem Derneği Sanal Yayını

                                                                                                                    Kasım 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Volga Volga Film Gösterimi

 Merhaba,  4 Ağustos Cuma akşamı saat 19:00'de Mavi At Kafe'de film gösterimi var. Bekliyoruz. Katılım için lütfen şu linki doldurun...