Şizofreni Dernekleri Federasyonu

Mavi At Kafe Kültür ve Yaşam Ortamı 5 Haziran 2009 Tarihinde Açıldı

 


5 Haziran 2009 günü Şizofreni Dernekleri Federasyonu’nun iktisadi işletmesi ve aynı zamanda rehabilitasyon merkezi olarak Mavi At Kafe Kültür ve Yaşam Ortamı açılmıştır. Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr.  Haldun Soygür, Mavi At’ın açılmasının nedenini  açıklıyor:

 “İstedik ki, tedaviden yarar gören ve tedavisi sürdürülen şizofreni hastalarına olanak sağlanırsa çalışabileceklerini cümle alem görsün. 

İstedik ki, bir şizofreni hastası kimliğini ifade ederken, çalıştığı yeri gururla söyleyebilsin, duyduğu hazzı ve çalışmanın gücünü iliklerinde hissetsin.

 İstedik ki, şizofreni hastalarının yakınları ,  umutsuzluk, çaresizlik, tükenmişlik duygularından arınıp, sadece kendi hastalarının değil diğer hastaların da dostu olsunlar. 

İstedik ki, bir üniversite öğrencisi sevgilisi ile kafeye geldiğinde ve hastalar tarafından ağırlandığında, aslında birbirimizden çok da farklı olmadığımızı yaşayarak hissetsin. 

İstedik ki, hayata ve şizofreni ile ilgili olumsuz önyargılara karşı bu meydan okuyuşumuz toplumu oluşturan bireyler tarafından anlaşılsın. 

Kafede sunulan hizmetlerin yanı sıra, üreticilik ve yaratıcılık içeren etkinlikler de düzenlendi. Film gösterimleri, yazarlarla imza ve söyleşi günleri, müzik dinletisi, ikinci el kitap satışı, hastaların ürünlerinin satışı gibi etkinliklerle kafe bir çekim merkezi haline getirilmeye çalışıldı. Çalışan hastaların gözle görülür olumlu değişimleri projeye omuz veren herkesin motivasyonunu daha da arttırmıştır.” 

                                                                                            Uykusuz Çocuklar: Şizofreni Yazıları

                                                                                                        Haldun Soygür  

                                                                                                      Okuyanus Yayınevi

                                                                                                    İstanbul      Nisan, 2010 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Volga Volga Film Gösterimi

 Merhaba,  4 Ağustos Cuma akşamı saat 19:00'de Mavi At Kafe'de film gösterimi var. Bekliyoruz. Katılım için lütfen şu linki doldurun...